190 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΛΕΥΦΘΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ,

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Παναγιωτης Βλαχος
ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΠΛΥΘΗΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ , ΑΦΟΥ ΚΥΡΗΞΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ,ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΙΣΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΑΥΤΟ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ .
ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΕΣΠΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΖΥΓΟ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Α) Η Α' Εθνοσυνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Επίδαυρο τον Δεκέμβριο του 1821. Κατά τη διάρκειά της ψηφίστηκε για πρώτη φορά Σύνταγμα. Το πρώτο Σύνταγμα της Επανάστασης, περισσότερο γνωστό ως «Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος»,
Β) Η Β' Εθνοσυνέλευση (1823) συνήλθε στο Άστρος της Αρκαδίας. Στην Εθνοσυνέλευση αυτή ψηφίστηκε νέο Σύνταγμα και αποφασίστηκε να καταργηθούν τα τοπικά κέντρα εξουσίας, προκειμένου να ενισχυθεί η κεντρική διοίκηση.
Γ) Η Γ' Εθνοσυνέλευση ψήφισε καινούργιο Σύνταγμα, δημοκρατικότερο από τα προηγούμενα και όρισε το Ναύπλιο πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Ο Ιωάννης Καποδίστριας εκλέχθηκε Κυβερνήτης της Ελλάδας,
Δ) Η Δ' Εθνοσυνέλευση έγινε στο Άργος από τις 11 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου 1829 . Σε αυτήν εγκρίθηκε η πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια, συστάθηκε Γερουσία με 27 γερουσιαστές σε αντικατάσταση του συμβουλευτικού σώματος του Πανελληνίου που είχε ιδρυθεί με την άφιξη του Καποδίστρια το προηγούμενο έτος το 1828 και λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία του κράτους, που περιγράφηκαν σε 13 ψηφίσματα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η κοπή εθνικού νομίσματος, του Φοίνικα, νόμος για εκδίκαση υποθέσεων στα δικαστήρια και η απαγόρευση εξαγωγής αρχαιοτήτων από την Ελλάδα.


ΥΣΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΡΟΣΩΤΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΩΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ "ΘΡΟΝΟ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
190 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΛΕΥΦΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ,ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΘ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΕΥΦΕΡΟΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΣΕ ΥΠΗΚΟΟ..
ΠΕΤΑΞΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΡΟ ΥΠΗΚΟΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ,ΑΡΚΕΙ ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ,ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Η' ΗΠΗΚΟΟΣ (ΥΠΑΚΟΥΟΣ)
ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΛΛΟ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ,ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ,ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ.
ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΕΚ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σκυθόπολης και τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί επί 20 συνεχή έτη αποκαλύπτουν:

47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ !