Πάνω από 4.800 γιατροί στην Ελλάδα, πλήρωσε η ελβετική εταιρεία Novartis

 

Πάνω από 4.800 γιατροί στην Ελλάδα έπαιρναν χρήματα για συνταγογράφηση από την ελβετική εταιρεία Novartis, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές αρχές. Οι πληρωμές γίνονταν, όπως αποκάλυψε η (παραιτηθείσα) εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, από έναν τροφοδότη λογαριασμό μέσω του οποίου διακινήθηκαν 28 εκατ. ευρώ. Ομως, όπως διαβεβαίωσαν πηγές κοντά στην έρευνα, η ελβετική εταιρεία σταμάτησε να πληρώνει από αυτόν τον λογαριασμό το 2011, ως συνέπεια σκανδάλου στο οποίο είχε εμπλακεί στην Κίνα.
Σε σειρά περιπτώσεων, η εταιρεία υπέγραφε συμβόλαια με τους γιατρούς, τα οποία μπορεί να επιδείξει στις Αρχές, όπως έκανε με φαρμακοποιό του «Θεαγενείου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που είχε συμβόλαιο «συμβούλου» μαζί της. Οταν άνοιξαν οι λογαριασμοί της φαρμακοποιού –που διατηρούσε από κοινού με τον σύζυγό της– αποκαλύφθηκε ροή χρήματος όχι μόνο από τη Novartis αλλά από το σύνολο της φαρμακοβιομηχανίας. Στο σχετικό πόρισμα του ΣΕΥΥΠ σημειώνεται ότι «υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός καταθέσεων όπου τα στοιχεία του καταθέτη είναι άγνωστα…».
Η φαρμακοποιός απηλλάγη από το δικαστικό συμβούλιο, αλλά το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι πως το ΣΕΥΥΠ απευθύνθηκε, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Βέρνη, στη Novartis από την οποία ζήτησε τα τιμολόγια με τα οποία πληρώθηκε (σ.σ.: θα έπαιρνε 6.000 ευρώ τον μήνα) η φαρμακοποιός. Η εταιρεία επικαλέσθηκε ότι δεν είχε υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής για να μην απαντήσει.
Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε υπάλληλο της εταιρείας που είχε μετατεθεί στο τμήμα ογκολογίας στο Λονδίνο, ο οποίος είπε ότι η φαρμακοποιός είχε μεν υπογράψει τη σύμβαση όχι όμως και η εταιρεία και σε ένα άλλο σημείο ότι η φαρμακοποιός «παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες… στο πεδίο της νοσοκομειακής αγοράς…». Να σημειωθεί ότι το «Θεαγένειο» είναι το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ότι η φαρμακοποιός ήταν στέλεχος της διοίκησης του σωματείου των νοσοκομειακών φαρμακοποιών.

https://www.facebook.com/photo?fbid=1359884607713960&set=a.107516059617494

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σκυθόπολης και τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί επί 20 συνεχή έτη αποκαλύπτουν:

47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ !