Σαν σήμερα, το 1919, γεννιέται ο μεγαλύτερος λαοπλάνος που γνώρισε αυτός ο τόπος:..........................

 

Σαν σήμερα, το 1919, γεννιέται ο μεγαλύτερος λαοπλάνος που γνώρισε αυτός ο τόπος: ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της χώρας και που μετέτρεψε τον Έλληνα από δουλευταρά σε τεμπέλη. Τα εγκλήματά του, δυστυχώς, δεν είναι γνωστά σε όλους, ωστόσο κανείς δεν διαφεύγει της κρίσης της ιστορίας.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν, επίσης, ένα από τα σπουδαιότερα πολιτικά μυαλά που είδε αυτή η χώρα και, σίγουρα, θα μπορούσε να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στους Εθνάρχες της, καθώς μπορούσε να καταστήσει την Ελλάδα υπερδύναμη. Ωστόσο, εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των Αμερικανών, που, συν τοις άλλοις, τον έφεραν στην εξουσία.
Το 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου έλαβε 100.000.000$ από την Chase Manhattan Bank (τράπεζα των Rockefeller) για να ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ. Η κοινή λογική, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ορίζει ότι όταν ένας τραπεζίτης δανείζει 1$, αποσκοπεί σε κέρδος 1.000$. Συνεπώς, όταν ο Ανδρέας άρχιζε να κυβερνά, έβαλε λουκέτο στις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες (Izola, Pitsos, Elinda κλπ), διπλασιάζοντας τους μισθούς και τις εισφορές, χωρίς όμως να περικόψει τους φόρους, για να υπάρχει ισορροπία. Υπερδιπλασίασε, επίσης, τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, που κανένα κέρδος δεν επιφέρουν στο Κράτος και αύξησε την γραφειοκρατία, καθιστώντας αδύνατο το να κάνει κανείς δουλειές στην Ελλάδα.
Έτσι, η Ελλάδα δεν παρήγαγε τίποτα. Λόγω, λοιπόν, των μη εσόδων και των πολλών εξόδων, επόμενο ήταν η χώρα να πάει σε δανεισμό. Φυσικά, δανειστήκαμε από τράπεζες "οικείες", για να ξεπληρωθούν και οι υποχρεώσεις του Ανδρέα...
Ο Ανδρέας, ως άριστος ψυχολόγος των μαζών, έδωσε στον Έλληνα χρήματα όχι υγιή, αλλά δανεικά, τον κατέστησε υπερκαταναλωτή και έγινε ήρωας (δηλαδή ψήφοι για μια ζωή και μεταθανάτιος φήμη).
Θα μπορούσα να σχολιάσω το έγγραφο, αλλά νομίζω πως μιλάει από μόνο του. Το μόνο που θέλω οπωσδήποτε να αναφέρω, είναι να προσέξετε ότι γίνεται πολλάκις αναφορά σε "Κυβέρνηση Παπανδρέου" σε ένα έγγραφο του 1974, δηλαδή 7 ολόκληρα χρόνια πριν εκλεγεί ο Ανδρέας.
Μήπως κάτι γνώριζαν;

https://www.facebook.com/photo?fbid=2473486572890174&set=a.1618766275028879

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σκυθόπολης και τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί επί 20 συνεχή έτη αποκαλύπτουν:

47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ !