Η επαρχία Yunnan (οι Ίωνες ) της Κίνας.

 


Η επαρχία Yunnan (οι Ίωνες ) της Κίνας.
Έτσι λοιπόν, ενόσω οι στρατιώτες φώναζαν και έκλαιγαν από χαρά, ο Αλέξανδρος διέταξε να χτίσουν 12 τεράστιους βωμούς, στο ύψος ίσους με τους ψηλότερους πύργους και στο πλάτος μεγαλύτερους ακόμα από πύργους, σαν ευχαριστήρια στους θεούς και σαν μνημεία των κατορθωμάτων τους. Όταν πια είχαν κατασκευαστεί οι βωμοί, τέλεσε θυσία και κατόπιν έκανε γυμνικούς αγώνες. (Αρρ. Βιβ. 5, κεφ. ΧΧV, XXVΙ, XXVIΙΙ, XXIX εδαφ 1-3).
Πρόκειται για πανύψηλους πέτρινους πύργους, κάποιοι εκ των οποίων είναι αντίγραφα αρχαιότερων πύργων, η ηλικία των οποίων υπολογίζεται από 2000 έως 1500 χρόνια. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και ο φημισμένος 13οςπύργος, που αναφέρεται και ως ο βασιλιάς των πύργων, λόγω της μοναδικότητάς του.
Αναζητώντας επιπλέον το γεωγραφικό στίγμα της τεράστιας χώρας που παραχώρησε ο Αλέξανδρος στον πεθερό του Οξυάρτη για να την κυβερνά, συνεργαζόμενος με τον στρατηγό Πείθωνα, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο μια τεράστια γεωγραφική περιοχή, η οποία άφησε το ιστορικό της στίγμα στο διηνεκές, διαμέσου της ονομασίας Yunnan, μια ονομασία που σημαίνει Ελλάδα και σχετίζεται με τους ανθρώπους της φυλής Bai, μια ονομασία η οποία κυριολεκτικά σημαίνει «λευκοί» στα κινέζικα, καθώς αυτοί εξακολουθούν να παραμένουν όντως λευκοί, γεγονός που εκτιμάται ιδιαιτέρως. Παρά τις όποιες ενστάσεις, τεκμήριο της ταυτότητάς τους αποτελούν οι ραψωδοί, άντρες και γυναίκες, οι οποίοι αποκαλούνται Ίωνες.
Τρανή απόδειξη της Ελληνικής εισβολής στην καρδιά της ΝΔ Κίνας αποτελούν και οι πληροφορίες του ιστορικού Sima Qian, ο οποίος διέσωσε στα «Ιστορικά αρχεία», ότι όταν επισκέφτηκε ο ίδιος τις επαρχίες Sichuan και Yunnan, διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο Βασίλειο ονομαζόταν Dian και όσοι κάτοικοι ήταν εγκατεστημένοι σε πόλεις και χωριά, ασχολούνταν κυρίως με την αλιεία και την γεωργία, καθώς και ότι έκαναν τα μαλλιά τους κόμπους (κόρυβο) πάνω από τα κεφάλια τους. Αντιθέτως όσοι ήταν νομάδες, είχαν μακριά πλεγμένα μαλλιά και οι πρόγονοί τους κατοικούσαν χιλιάδες μίλια μακριά. Σύμφωνα με τον ίδιο ιστορικό, οι τεχνίτες του Dian παρήγαγαν χάλκινα, χρυσά και ασημένια αντικείμενα, ενώ τα στολίδια τους, που ήταν καμωμένα από γυαλισμένες πέτρες ήταν εντελώς διαφορετικά από αυτά των Κινέζων, όπως διαφορετικά ήταν και τα ρούχα τους. Σημαντικά ευρήματα της Ελληνικής παρουσίας προέκυψαν κυρίως διαμέσου των αρχαιολογικών ερευνών κυρίως, όταν τα μέλη του Μουσείου της επαρχίας Yunnan, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Λειψάνων και Αρχαιολογίας, διενήργησαν ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή, αρχής γενομένης από το 1955 έως και το 1991, οπότε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων δεκαετιών, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν πάρα πολλούς αρχαίους οικισμούς και νεκροταφεία της φυλής Dian. Επρόκειτο για μια ιδιαίτερη φυλετική ομάδα που είχε εξαπλωθεί σε πάνω από 70 περιφέρειες και πόλεις του επαρχίας Yunnan, και οι τάφοι της οποίας απέδωσαν πάνω από 10.000 αριστουργήματα ελληνίζουσας τεχνοτροπίας, πολλά εκ των οποίων εκτίθενται κατά διαστήματα σε διάφορα μουσεία της χώρας. Παρόμοια χάλκινα κτερίσματα ήρθαν στο φως κοντά στην τοποθεσία της περιοχής Yunnan.
Στην πρώτη περίπτωση, μέσα από τους 50 αρχαίους τάφους ελήφθησαν πάνω από 4.800 κτερίσματα, και στην δεύτερη ανακάλυψαν μέσα σε 85 αρχαίους τάφους άλλα επιπρόσθετα 4.000 χάλκινα αντικείμενα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν επίσης ελληνίζουσας τεχνοτροπίας. Ένα μεγάλο μέρος από τα κτερίσματα αυτά φαίνεται πως υπήρξαν δάνεια από την Μινωική Κρήτη και τον Μυκηναϊκό πολιτισμό, γεγονός που αποτυπώνεται όχι μόνον σε μια πολύπλοκη σύνθεση ταύρων στο καπάκι ενός χάλκινου σκεύους, πάνω στο οποίο αναπαρίσταται μια σκηνή μάχης με 13 ανθρώπινες μορφές, αλλά και στις οικίες της περιοχής, που φέρουν δυο κέρατα ταύρου πάνω στις στέγες.
(Η μικρή Κινέζα ~Μακεδόνισσα και οι 12 ΠΥΡΓΟΕΙΔΕΙΣ ΒΩΜΟΙ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ που υπάρχουν στην Κίνα).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σκυθόπολης και τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί επί 20 συνεχή έτη αποκαλύπτουν:

47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ !