Απέκρυψαν τη νομιμοποίηση της τουρκολιβυκής ΑΟΖ στον ΟΗΕ – Η Κυβέρνηση παραπλανά τους Έλληνες!

 

Η πολυδιαφημισμένη μερική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου δεν έχει καταχωριστεί καν στον ΟΗΕ…

Η τουρκολιβυκή ΑΟΖ βρίσκεται επισήμως και διεθνώς σε ισχύ από τις αρχές του 2021 στον ΟΗΕ, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποκρύπτει αυτή τη δυσμενέστατη εξέλιξη σε βάρος της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή, καθώς και των υπόλοιπων συμφερόντων των Ελλάδας.

Οι πρόσφατες επιστημονικές έρευνες για την πιθανή διαδρομή του αγωγού EastMed στην περιοχή ανατολικά της Κρήτης-Κάσου, οι οποίες εισήλθαν κατά 0,8 ν.μ. στην τουρκολιβυκή ΑΟΖ, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Τουρκίας, η οποία ενημέρωσε διεθνείς οργανισμούς και την Ελλάδα ότι θα προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της στην τουρκολιβυκή ΑΟΖ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιορίστηκε σ’ ένα -αγνώστου μέχρις ώρας περιεχομένου- διάβημα στην Άγκυρα και ουδόλως κατήγγειλε, ενώ είχε την αφορμή, την Τουρκία στον ΟΗΕ για «την παράνομη τουρκολιβυκή ΑΟΖ».

Το έκανε νόμιμο!

Ο λόγος της υποτονικής ελληνικής αντίδρασης απέναντι στην Τουρκία βρίσκεται στον Πίνακα Καταχωρίσεων AOZ (BULLETIN 104/2021 του ΟΗΕ, «Τμήμα Ωκεανογραφικών Υποθέσεων και του Δικαίου της Θάλασσας και του Γραφείου Νομικών Υποθέσεων»), στο οποίο επισήμως έχει αναρτηθεί, κατοχυρωθεί και βρίσκεται σε ισχύ η τουρκολιβυκή ΑΟΖ, (βλ. έγγραφο).

nb eggrafo oie
Η τουρκολιβυκή ΑΟΖ έχει αναρτηθεί επισήμως στον Πίνακα Καταχωρίσεων AOZ του ΟΗΕ, «Τμήμα Ωκεανογραφικών Υποθέσεων και του Δικαίου της Θάλασσας»

Το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη το κατέστησε νόμιμο και τετελεσμένο σε βάρος της Ελλάδας με πλήθος ενεργειών της, μόλις ανέλαβε την εξουσία:..........................

https://giorgostagkoulis.blogspot.com/2021/09/blog-post_27.html?fbclid=IwAR0w-f_yP3wQUhf0HLaHri2oB0Jq_g3RjZB6rtQchfjhshYzcVqY81bNHBs

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σκυθόπολης και τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί επί 20 συνεχή έτη αποκαλύπτουν:

47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ !