“Δεν έχει ξανασυμβεί πρωθυπουργός να διαβεβαιώνει το γερμανικό κοινό ότι δουλεύει προς όφελος της Γερμανίας απολύοντας Έλληνες” (“Μια πάπια, μα ποια πάπια;” – του Κώστα Βαξεβάνη)


Το έργο «οι τεμπέληδες του νότου» και «οι ανεύθυνοι Ελληνες» προβάλλεται και πάλι

Εάν κάτι µοιάζει σαν πάπια, περπατάει σαν πάπια και φωνάζει σαν πάπια, τότε πιθανότατα είναι πάπια. Οι οµοιότητες που παρουσιάζει η αντιµετώπιση της νέας κρίσης µε αυτήν της οικονοµικής κρίσης του 2010 είναι τόσο πολλές που είναι εγκληµατικό αντί να διακρίνεις την πάπια να την παριστάνεις. Η υγειονοµική κρίση έχει ήδη µετατραπεί σε εφαλτήριο για οικονοµικά συµφέροντα ενώ νέοι «σωτήρες» κάνουν σχεδιασµούς που απαντούν στο γνωστό ερώτηµα «ποιος θα πληρώσει την κρίση;». Φυσικά η απάντηση είναι γνωστή: θα την πληρώσουν οι αδύναµοι.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση µε τους γνωστούς ευφηµισµούς περί βοήθειας και ανάπτυξης και τις γενικότητες µέσα στις οποίες κρύβεται ο διάβολος των λεπτοµερειών δεν ανοίγει τα χαρτιά της. Από κάτω όµως οι µηχανές που προετοιµάζουν το έδαφος για να περάσει ο οδοστρωτήρας έχουν ανάψει.
Τα εργαλεία του κοινωνικού αυτοµατισµού, της ενοχοποίησης των κοινωνικών οµάδων και των κρατών φιλοτεχνούν τους υπεύθυνους και τους κακούς της υπόθεσης. Σε λίγο θα ξεχάσουµε τι έχει γίνει και θα ψάχνουµε ποιος πρέπει να φταίει για να µη φταίνε όσοι πραγµατικά ευθύνονται.
Το Σάββατο το ολλανδικό περιοδικό «Elsevier» κυκλοφόρησε µε εξώφυλλο χωρισµένο στα δύο.
Στο πάνω µέρος του υπάρχουν οι εργατικοί κάτοικοι του ευρωπαϊκού Βορρά που παλεύουν µε γρανάζια και µηχανές ενώ στο κάτω µέρος ένας µουστακαλής Ελληνας ξαπλωµένος µπροστά στο τάβλι και το κρασί απολαµβάνει τη θέα µιας εξίσου επιπόλαιης καλλονής. Ο τίτλος του περιοδικού είναι «Ούτε δεκάρα στις χώρες του Νότου». Υπάρχει καµία αµφιβολία ότι η πάπια άρχισε να δείχνει την περπατησιά της;...................

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σκυθόπολης και τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί επί 20 συνεχή έτη αποκαλύπτουν:

47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ !