Γιατί τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν τον όρο «ακροδεξιό» σε οτιδήποτε είναι εναλλακτικό ή δεν είναι συμβατικό;

 

Τι στο καλό είναι αυτό το «ακροδεξιά» που επιστρατεύει ο κατεστημένος Τύπος; Έχει σχεδιαστεί για να μεταδίδει το μήνυμα πως οτιδήποτε δεν είναι συμβατικό ή αριστερότερα του κέντρου φλερτάρει οπωσδήποτε με κάποια σκοτεινή καταστροφή του Μεσοπολέμου.

Ένα υπέροχο νέο τραγούδι της country μουσικής κυκλοφορεί, από έναν εντελώς άγνωστο ερμηνευτή, και καταλαμβάνει την Νο. 1 θέση στα αμερικανικά charts. Ο κατεστημένος Τύπος αποδοκιμάζει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι ως ακροδεξιό.

Μια συναρπαστική ταινία βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία εμπορίας παιδιών εκτοξεύεται εμπορικά, προσπερνώντας τα περισσότερα από τα αναμενόμενα blockbuster. Ο κατεστημένος Τύπος καταγγέλλει την ταινία ως ακροδεξιά.

Μια πολιτική εκστρατεία αντίστασης στην Αργεντινή, από έναν οικονομολόγο, συγκλονίζει τις προκριματικές εκλογές. Ο υποψήφιος θέλει να συντρίψει την κεντρική τράπεζα και να ισοπεδώσει τις κρατικές γραφειοκρατίες που παρεμβαίνουν στην ελευθερία. Ο Τύπος παγκοσμίως τον αποδοκιμάζει ως «ακροδεξιό».
Ο αγαπημένος μας ιστότοπος καλύπτει τα γεγονότα και τις έρευνες που έχουν σημασία με τρομερή ακρίβεια. Αλλά ο κοινωνικός σας κύκλος λέει ότι είναι ακροδεξιός. (ΚΑΙ Η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ)

Το παίρνετε το μήνυμα; Οτιδήποτε ταράζει τα νερά στις μέρες μας ονομάζεται «ακροδεξιό». Το νόημα της φράσης είναι να ανακαλέσει στη μνήμη μας τον Μουσολίνι, τον Φράνκο, τον Χίτλερ και ίσως και τον Αττίλα τον Ούνο, και να δημιουργήσει ένα συνονθύλευμα εικόνων από στρατιώτες, μαύρες μπότες, και τις πιο σκοτεινές μορφές μισαλλοδοξίας και καταναγκασμού.........

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σκυθόπολης και τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί επί 20 συνεχή έτη αποκαλύπτουν:

47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ !