(Βίντεο) Μέρος 2ο Ε.Ε.: Ο δανειζόμενος ... "επενδυτής"

 

Έχουμε ήδη ανοίξει το θέμα των οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την χρηματοδότηση της και αν τελικά μας συμφέρει να είμαστε σε αυτή την ... "Ένωση". 

 Και θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι κανένας δεν το είχε καν σκεφτεί, δεν είχε φτάσει στο σημείο να αναρωτηθεί  από που χρηματοδοτείται η Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς ακριβώς διαχειρίζεται τα οικονομικά της θέματα, πόσο μάλλον να μπει σε μια πραγματική ανάλυση με τα πραγματικά δεδομένα.
Είναι ένα θέμα ουσίας, καθώς οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλονται στις εγχώριες νομοθεσίες και διαμορφώνουν κομματικές στρατηγικές που το μόνο, το οποίο παράγουν είναι  "χρέος", φτωχοποίηση, περισσότερη εξαθλίωση και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των ίδιων των πολιτών τους.
Όταν θεωρούμε λοιπόν ότι είμαστε μέλη αυτής της "Ένωσης", τι πιο λογικό να θέλουμε ως πολίτες να ελέγξουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις 3 πηγές των ίδιων πόρων της - 80% των τελωνείων, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές- από τα κράτη-μέλη,  δηλαδή από όλους εμάς. 

Αλλά για να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε το παράδοξο... ας ξεκαθαρίσουμε το εξής που μας επισημαίνει ο κ. Τζίντζιος..." Σαν εταιρία η Ε.Ε. δεν πουλάει κάτι, δεν παράγει κάτι, δεν προσφέρει κάτι... το μόνο που στην ουσία κάνει, είναι να επενδύει... Και μάλιστα, σε αντίθεση με τα κράτη-μέλη της, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ τους πάει στην διοίκηση, στα δημοσιονομικά δηλαδή, η Ε.Ε. χρησιμοποιεί μόλις το 7% του προϋπολογισμού της για τα δημοσιονομικά, για την διοίκηση δηλαδή κι όλα τα υπόλοιπα τα κάνει επενδύσεις! ... Είναι ένας "επενδυτής" που κάνει τι; .... Άρα, εισπράττω εγώ (Ε.Ε.) από τα κράτη μέλη μου, από τους πολίτες, για παράδειγμα, παίρνω από τον Έλληνα το ΦΠΑ 24%, παίρνω και 2,5 δισεκατομμύρια ως έκτακτη εισφορά, παίρνω και το 80% των καθαρών κερδών των τελωνείων και του δίνω πίσω κάποια ψίχουλα, τα οποία δεν έλεγξε ένας ευρωβουλευτής πόσο είναι το ισοζύγιο, δηλαδή να κάνουμε μια εκκαθάριση φέτος, τι δώσαμε, τι πήραμε... Γιατί επενδύει για να αυξηθούν οι ροές χρήματος, ούτε ώστε να αυξηθεί ο ΦΠΑ, ούτε ώστε να μπορέσει να εισπράξει περισσότερα χρήματα από την Ελλάδα... το ίδιο συμβαίνει και στην Γερμανία και στην Γαλλία και παντού..."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σκυθόπολης και τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί επί 20 συνεχή έτη αποκαλύπτουν:

47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ !