Σχόλια

  1. Ως πρώην εργαζόμενος σε δημόσια δομή φιλοξενίας μεταναστών έχω να πώ το εξής ,το οποίο φυσικά και καταρρίπτει τον μύθο περί του μη εμβολιασμού των μεταναστών.
    Δεν επιτρέπεται η παραμονή κανενός μετανάστη η πρόσφυγα σε δομή εάν δεν εμβολιασθεί .
    Οι μετανάστες που διαμένουν υπαίθρια στης πόλεις, καί όχι σε επίσημες δομές φιλοξενίας , σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ,οι περισσότεροι εμβολιάζονται με μέριμνα των επισήμων ΜΚΟ οι οποίες συνεργάζονται με το υπουργείο υγείας καί με της υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες, οι ΜΚΟ τους βοηθούν και σε άλλα θέματα της καθημερινότητας τους , όπως νομική υποστήριξη , διαδικαστικά θέματα τα οποία αφορούν τα χαρτιά τους και λοιπά .
    Τι ισχύει τώρα στα υπόλοιπα κράτη , στην Ιταλία με την οποία διατηρώ επαφές με της εκεί δομές φιλοξενίας μεταναστών , ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για όλους όσους μένουν στής δημόσιες δομές φιλοξενίας, δηλαδή για τους φιλοξενούμενους καθώς και για όλους τους εργαζόμενους εκεί , εθελοντές και αμοιβόμενους .Οσα αναφέρω δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αλλά αυτό που ισχύει ως πραγματικότητα.
    Φυσικά οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στης δομές φιλοξενίας της Ελλάδας σε σχέση με της Ιταλίας δεν έχουν καμία σχέση, είναι ημέρα με την νύχτα,στην Ιταλία υπάρχουν αρκετά υψηλές παροχές, π.χ ο κάθε μετανάστης αφού καταγραφεί πρέπει υποχρεωτικά να εισέλθει σε επίσημη δομή,με την είσοδο του αρχίζει και η διαδικασία νομιμοποίησης του με την παροχή ως αρχή προσωρινής βίζας ( προσωρινή άδεια παραμονής) , ο κάθε μετανάστης λαμβάνει μία κάρτα η οποία φορτώνεται μηνιαίως με το ποσό των 190€ € για ελεύθερες αγορές, λαμβάνει ειδικό μηνιαίο κουπόνι αξίας 75€ , με το οποίο μπορεί να προβεί σε αγορές ειδών ένδυσης σε ανάλογα καταστήματα, καί κατά περίπτωση άλλες παροχές, υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη απο εξιδικευμένους σε θέματα μετανάστευσης ψυχολόγους,ενώ εντός των δομών υπάρχουν εργασιακοί σύμβουλοι οι οποίοι αναλαμβάνουν της διαδικασίες ενημέρωσης και εύρεσης εργασίας σε άτομα που έχουν την δυνατότητα,ας μην ξεχνούμε ότι ανάμεσα στους μετανάστες στής δομές αυτές υπάρχουν και πολλά άτομα με υψηλή ή ακόμα και πανεπιστημιακή εκπαίδευση , ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και άτομα όπως γιατροί, αρχιτέκτονες κλπ, οι οποίοι εγκατέλειψα τις χώρες τους για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Εκτός αυτού εντός της δομής φιλοξενίας η διαμονή γίνεται σε ατομικά υπνοδωμάτια, υπάρχει κοινόχρηστο σαλόνι με Τ.V, καθός και ελεύθερη ασύρματη χρίση διαδικτίου , οι φυλοξενούμενοι εχουν την δυνατότητα πλήρους σταδιακής ενσωμάτωσης στην ιταλική κοινωνία, καθώς τους παρέχεται δωρεάν μάθηση της ιταλικής γλώσσας.
    Η σύγκριση ποιοτικά με της εδώ παροχές της πολιτείας προς αυτούς , εμφανώς είναι μέρα με τη νύχτα , σε αντίθεση με ότι ακούγεται στα ΜΜΕ και αλλού , σχετικά με της εδώ παροχές τα πράγματα έχουν ως εξής , στην Ελλάδα μόνο επιλεγμένες οικογένειες με παιδιά έχουν την δυνατότητα να τους παραχωρηθεί από την πολιτεία προσωρινή διαμονή σε εξοπλισμένο με τα βασικά διαμέρισμα, οι υπόλοιποι είτε στής δομές φιλοξενίας, είτε στα παγκάκια , είτε σε εγκατελειμένα κτήρια.
    Όσων αφορά τα χρήματα που τους παρέχει η πολιτεία το ποσό είναι συγκεκριμένο και ανέρχεται στα 190 € ανα μήνα σε ιδική τραπεζική κάρτα , ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει κάθε μήνα να κάνει νέα κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών ώστε να μην χάνετε η ισχύς της εν λόγω κάρτας.Αυτες της πληροφορίες της παρέχω ώστε να πάψουν να υπάρχουν ασάφειες σχετικά με την ζωή των μεταναστών εντός της ελληνικής επικράτειας.
    ΓΚΑΓΚΑΝΙΆΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνε όταν λες οτι εμβολιάζονται, μήπως εννοείς με τα κλασικά εμβόλια πχ. Τύφου, μηνηγγιτιδας χολέρας κλπ;;;;;Τους εμβολιασαν για κόμβου;;;Να απαντήσεις μόνο αν είσαι βέβαιος.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σκυθόπολης και τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί επί 20 συνεχή έτη αποκαλύπτουν:

47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ !